Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een vertaling voor een specifiek IP-adres. Uw webpagina's staan op fysieke servers die elk zo een uniek IP-adres hebben bv. 193.74.44.23 (4 pakketjes van 3 cijfers; elk met een maximum waarde van 255). Omdat al die IP-adressen moeilijk te onthouden zijn worden hieraan domeinnamen gekoppeld bv. uwdomein.be.

Wanneer u nu "e2e.be" intypt, dan maakt uw computer een verbinding met een DNS-server (zie ook: nameservers). Hierop staan tabellen met domeinnamen en hun bijbehorende IP-adres. De nameserver zal deze twee gegevens aan elkaar linken.

Eigenschappen ID: 000061   Aantal keren bekeken: 2833   Geactualiseerd: 6 years ago